Header Ads

Vegyen a NAV-tól bélelt koporsót!

 Jártak már itt?A NAV virtuális árverési csarnokáról van szó,ahol el sem tudná képzelni.mi minden található!!!Előre megvehető a saját koporsója,mégpedig bélelve!!!


 Aki még nem járt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal online árverési oldalán, eltátja a száját, ha odatéved, és el­kezd barangolni. Különféle kategóriák között böngészhetünk. A legnagyobb választék ruhaneműkből van, antik tárgyakból és mezőgazdasági gépekből látogatásunk idején egyet sem találtunk. Ezt leszámítva a festményekből volt a legkevesebb, mindössze két darab.
  Ám miután alaposabban körbenéztünk, igazi csemegékre is bukkantunk. Szőr korongecsetet 3500-ért, két műanyag fűnyírókereket 3000-ért, kétkezes hólapátot 4500-ért találtunk. Négy darab csengőnyomó mindössze 2000 forintért keres gazdát, akárcsak két madáretető.
 Jobban a zsebbe kell nyúlni azért az 59 darab játék lovagkardért, amelynek becsértéke 212 400 forint, és antik zongorát is találtunk kerek egymillióért. Ám leginkább talán azon döbbentünk meg, hogy egy vadonatúj bélelt koporsóra is lehet licitálni az oldalon, ára 150 ezer forint.

 Azt is megtudtuk a NAV illetékesétől,mi történik akkor,ha nem kelnek el VIRTUÁLISAN a tárgyak??
Amennyiben nem kelnének el az első elektronikus árverésen, az árverési ügyintéző továbbiakat tűz ki.
Ebben az esetben élhet a becsérték – kikiáltási ár – csökkentésének lehetőségével, ezzel növelheti a potenciális vevőkört és vásárlási kedvet – mondta Suller György Attila, a NAV sajtófőnöke.
 – Ha a megismételt árverések is sikertelenül zárulnak, akkor végrehajtási eljárás esetén az árverési ügyintéző intézkedik, hogy oldják fel az árverezett tételt a lefoglalás alól, és értesíti az adóst, hogy harmincnapos határidővel átveheti.
 Ha az adós határidőn belül nem jelentkezik érte, a végrehajtó átadja egy hulladékkereskedő cégnek, hogy értékesítse.
 Ha ez nem lehetséges, intézkedni kell a vagyontárgy megsemmisítéséről vagy hulladéktárolóba szállításáról.
 Az extrém esetek iránt érdeklődve Suller felidézte: szerepelt már műtőasztal és elektromos baromfikábító is az árveréseken, sőt vadmacskabőr zöld filcre montírozva.