Header Ads

Románia pánikol,Putyin Magyarországhoz csatolná Erdélyt!

 Putyin átrendezi a világot!!!Hétvégén,interjúban beszélt igen határozottan a határok rendezéséről!!!

Vlagyimir Putyint egy hétvégi interjúban arról kérdezték, hogy hajlandó-e visszaadni Japánnak a Kuril-szigetek egy részét a szorosabb gazdasági együttműködés érdekében, illetve felvetették a Balti-tengerparti Kalinyingrád ügyét is.
A Kuril-szigetek kérdése azért került szóba, mert Putyin aznap találkozott a japán miniszterelnökkel, Abe Sindzo-val Vlagyivosztokban. Putyin leszögezte a Bloomberg hírügynökségnek adott interjúban, hogy nem adja Japánnak a területet, hozzátette, hogy olyan megoldást kellene találni, amivel egyik fél sem jár rosszul, nem érzi magát sem nyertesnek, sem vesztesnek senki.
 Az orosz elnök kitért arra is, hogy Kínának sem adtak vissza semmilyen területet, a szóban forgó részekről majdnem 40 éven keresztül tárgyaltak Kínával, végül megállapodás született, a terület egy részét Oroszország, más részét pedig Kína kapta meg.

 

 Vlagyimir Putyin Kalinyigrád visszaadása során válaszolt úgy, hogy ha valaki a második világháború utáni határok érvényességét, jogosságát akarja felvetni, akkor érdemes kitérni Németország keleti részére, az egykoron Lengyelország részét képező Lvov városára, a magyar-román határra, Erdély visszacsatolására és még sok minden másra is.

 Szerinte Kalinygrád esete megnyitná Pandóra szelencéjét, és nagy vitákat szülne.

 Nálunk még nagyon friss a hír,nem tudhatjuk milyen reakciót vált ki.Románia viszont pánikol,ennek már több helyen is megjelent a nyoma.
Mondd el véleményed!!