Header Ads

Rákos focisták,akiket klubjuk támogat,vagy mégsem?

 
A sportvilágban sem egyszerű a betegséggel szembenézni. Világhírű sportolók,akik éppúgy veszélyeztetve vannak a rákos megbetegedéstől,mint bármelyikünk.A támogatás családjuktól,barátaiktól,klubjuktól talán segíthet valamit....

Marco Russ egyfelől balszerencsés, hiszen roppant szomorú, hogy 31 évesen rákbetegséggel kell harcolnia. Másfelől viszont mázlista, hiszen nem elég, hogy egy doppingvizsgálatnak köszönhetően derült ki a betegsége, de klubja, az Eintracht Frankfurt a betegsége ellenére – vagy talán éppen azért, hogy érezze a támogatást – szerződést hosszabbított vele. Amikor májusban kiderült, hogy rák támadta meg a szervezetét, még játszott a Nürnberg elleni, bentmaradásért vívott helyosztón, ahol egy öngóllal nyitott, ám később kiegyenlített csapata, majd a visszavágón nyertek 1-0-ra.
.Marco Russ miután megtudta, hogy rákbetegsége van, még pályára lépett egyszer, meg- ható volt, ahogy a drukkerek támogatták.
 Családja is kitart mellette, nem csak a klubja] Marco Russ miután megtudta, hogy rákbetegsége van, még pályára lépett egyszer, meg- ható volt, ahogy a drukkerek támogatták. Családja is kitart mellette, nem csak a klubja Ezt a meccset már a kórházból nézte, időközben ugyanis műtéten esett át. A kórházi ágyból köszönte meg csapattár­sainak a bentmaradást.
 Állapota egyébként egyre jobb, az operáció és a kemoterápiás kezelések sikeresnek bizonyultak, a 2017-ig szóló szerződése 2019-ig való meghosszabbítására el is tudott menni, mosolyogva írta alá az új megállapodást.
 – Egy kisebb megszakítással 1996 óta az Eintrachtban focizom. Boldog és büszke vagyok, hogy 2019-ig folytathatom a Frankfurtnál. Köszönöm a vezetőségnek és az edzőnek, Niko Kovacsnak, hogy ebben a helyzetben is bizalmat szavaztak nekem – mondta a focista.

 Hasonlóan korrekten bánt Sztilian Petrovval az Aston Villa.
  A bolgár játékosnak ugyan nem játékosszerződést ajánlottak fel – habár a betegség legyőzése után barátságos meccseken pályára lépett –, de mindenképpen meg akarták teremteni a lehetőségét annak, hogy érezze, a betegsége idején és azt követően is biztonságban vanbánt a klubja, az Aston Villa, Sztilian Petrovval is korrektül bánt a klubja, az Aston Villa, igaz, rá nem játékosként számítanak a jövőben
 – Ő ennél a klubnál egy legenda, ösztönzőleg hat a játékosokra, szükségünk van rá – mondta Roberto Di Matteo edző. Nem mindenkinek segítenek
 Nem volt ilyen szerencsés Jonas Gutiérrez, az argentin futballistának pereskednie kellett a Newcastle-lal, amely nem hosszabbította meg szerződését, miután kiderült, hogy rákos. A focista megnyerte a pert, a klubnak kompenzációt kellett fizetnie.
 Jonas Gutiérreznek harcolnia kellett a klubjával, nehezen viselte – teljes joggal –, hogy élete legnehezebb időszakában nem tartottak ki mellette Pedig Gutiérrez példamutatóan harcolt a betegség ellen, a kemoterápiás kezelései közben maratont futott hazájában, ha emberségből valamiért nem is álltak mellé – abszolút érthetetlen, hogy miért –, de marketingszempontokból is megérdemelte volna a támogatást.