Header Ads

Mikor megmosta édesanyja sebes, kérges kezét,hirtelen világos lett előtte minden.Ezt a történetet egy huszonéves srác, Győző osztotta meg velünk:

„Nemrég jelentkeztem egy multicéghez menedzsernek. Sikerrel teljesítettem az interjú első két körét, az utolsó körben pedig a nagyfőnökkel kellett elbeszélgetnem. Miután túlestünk a formaságokon, a főnök váratlanul megkérdezte, ki fizette az iskoláimat, a tandíjakat, a könyvek árát…

 Elmondtam, hogy apám egy éves koromban meghalt, így édesanyámra hárult minden. Nevelés, munka, családfenntartás. Hogy el tudjon tartani, anyukám másodállásban takarítást vállalt idegeneknél, gyakran éjszakáig súrolt, mosott.

 Ezután különös dolgot kért tőlem a főnök: Meg kellett mutatni neki a kezem. Megvizsgálta a tenyerem: látta, hogy semmi kérgesség, finom, puha rajta a bőr.

 Erre azt mondta: „Menjen el, és mossa le az édesanyja kezét, aztán holnap találkozunk”.

 Nem nagyon tudtam hova tenni a dolgot, de elmentem anyám munkahelyére, és megkértem, hadd mossam meg a kezét. Anyu kicsit furcsállta a dolgot, de beleegyezett:

 Lassan, finoman megmostam a kezét. Önkéntelenül is szemügyre vettem a tenyerét: ekkor vettem észre talán először, milyen ráncos és sebes.
Miközben mostam a kezét, azt éreztem, könnyes lesz a szemem.

Megértettem, hogy anyukám szó szerint a takarításban megfáradt és kisebesedett kezeivel fizette meg az árát annak, hogy tanulhassak. Azon az estén éjszakába nyúlóan beszélgettünk anyuval.

 Elmondta nekem, hogy sok vágya volt életében, amiket nem valósíthatott meg (kislány kora óta szeretett volna elutazni a tengerhez, és sosem tehette meg), de a legfontosabb vágya mégis teljesült: sínre tette a jövőmet, hogy legalább nekem ne kelljen nélkülöznöm, és átélnem mindazt, amit neki kellett…


 Ekkor hirtelen világossá vált, miért kérte a főnök, hogy mossam meg anyu kezét. Ez a tapasztalat több dologra is megtanított: Először is, megtanultam, mit jelent megbecsülni mások munkáját, édesanyám nélkül nem lehetnék az, aki ma vagyok. Másrészt, megtanultam, mit jelent áldozzatot hozni, mit jelent, mikor azt mondjuk: legfontosabb a család."

Nagyapáink módszere
amivel eltűnik
a hasi zsír! Íme:
Ebből 1 kanál étkezés
előtt = A KÖTÉNY HAS
eltűnik 2 hét alatt !
Otthoni módszer a
bütyök eltüntetésére!
Így tüntesd el 4-6 hét alatt!