Header Ads

Matekzseniként ébredt fel a kómából a férfi, aki ezután elképesztő dologra volt képes! ÍME:


Első hallásra el­képzelhetetlennek tűnik, hogy Hágen András a gimnáziumban alaposan megszenvedett a matematikával, ma pedig tudományos lapokban publikál a témában.
 Az elképesztő csoda mögött egy koponyasérülés áll.

 – Tizenkilenc éves koromban súlyos fejsérülést szenvedtem, betört a koponyám egy focimeccs után. Hetekig kómában és mesterséges altatásban feküdtem a kórházban. A bal halántéklebenyem sérült meg – idézi fel az évekkel ezelőtt történteket András, aki a baleset után elfelejtett beszélni, jobb oldalára pedig lebénult.


 A férfi szülei kitartó ápolásának köszönhetően felépült, logopédus segítségével újra megtanult beszélni. Ugyanakkor új éle­te nem várt fordulatot vett.
 – Észrevettem, hogy olyan dolgokat értek meg, amiket ad­dig nem. Matematikából sosem voltam jó, buktam is belőle, fizikából is épphogy megvolt a kettes – mesélte András. – A balesetem után viszont a legbonyolultabb valószínűségszámítási és játékelméleti feladatokat is megértettem.

 Több publikációm megjelent – sorolta a férfi, aki földrajz-történelem szakos tanár a szederkényi

Tizenegyedikben matekból megbukott, az érettségin kettest kapott az iskolában 

 A 33 éves András személyisége is megváltozott, gondolkodása racionálisabb és felelősségteljesebb lett. Egészen tavaly januárig őrültnek tartotta magát. Kérdéseire végül dr. Gyarmathy Éva, a Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézet tudományos főmunkatársának segítségével talált választ. Hágen Andrásnak 19 évesen betört a koponyája, hetekig kómában volt. Ébredés után egy más világ kezdődött számára, az addig matekból és fizikából bukdácsoló fiatalember egyszer csak megértette a legbonyolultabb valószínűségszámítási feladatokat. Tavaly januárig őrültnek tartotta magát, de akkor kiderítették, hogy a csodálatos változás mögött a savant--szindróma áll András gyökeresen megváltozott gondolkodása mögött a savant -szindróma áll.  A savant-szindróma lehet velünk született és szerzett is.
Egy olyan ritka állapot,amelyben a fejlődési rendellenességben szenvedő emberek egy vagy több területen olyan szakértelemmel rendelkeznek,amelyek ellentétben állnak az egyén általános képességeinek korlátozottságával.
 Sok betegnél jelentkeznek autista tünetek.
  Utóbbiból mindössze tizenöt-húsz dokumentált eset létezik, amiben teljesen normálisnak tűnő személyek szenvednek erőteljes traumát az agyuk bal oldalán.

  Csodájukra jár a világ 

 Orlando Serrellt 1979-ben a feje bal oldalán egy baseball-labda találta el. Serrell a felépülése után súlyos fejfájással küzdött. Miután az elmúlt, rendkívüli matematikai számításokra volt képes.
  Jason Padgett, az amerikai egyesült államokbeli bútor­asztalos matematikazseni lett. Jason egy utcai támadás során szenvedett súlyos agyrázkódást.
 Felépülése után a geometrián keresztül kezdte látni a világot, vizualizálni tudta a matematikai összefüggéseket.Ezek a tények is bizonyítják,mennyire biztos,hogy a baleseteken kívül,más külső hatásra is módosulhat agyi működésünk!

Nagyapáink módszere
amivel eltűnik
a hasi zsír! Íme:
Ebből 1 kanál étkezés
előtt = A KÖTÉNY HAS
eltűnik 2 hét alatt !
Otthoni módszer a
bütyök eltüntetésére!
Így tüntesd el 4-6 hét alatt!