Header Ads

Ezért nem hisztiznek vagy nyavajognak a japán gyerekek!

Egy kutatás szerint megvan az ok, amiért a japán gyerekek sokkal jólneveltebbek, mint mások. Nem hisztiznek, nem nyavajognak és nem torkollik velük egy bevásárlás egy hatalmas cirkuszba és könyörgésbe.




A japánok nem kiabálnak rá a gyerekre, nem büntetik meg őket. Akkor tehát mivel ösztönzik a gyerekeket, hogy jók legyenek? Részletek a cikkben. 
Azok, akik ellátogatnak a felkelő nap országába, megfigyelhetik, hogy mennyire különleges a kapcsolat van a különböző generációk között. A gyermekek engedelmeskednek a felnőtteknek és szeretik a nagyszüleiket.



Ennek az oka, hogy a gyerekek nevelésének hagyománya van, amelynek eredete visszamutat a távoli múltba.

Sok évszázaddal ezelőtt a japán anyák munka közben is nevelték a gyermekeiket. Akkoriban még nem voltak óvodák, vagy olyan nagyszülők, akik otthon vigyázhattak a gyermekre ameddig a szülők hazaérnek a munkából. Ezért a kicsi mindig ott volt, ahol az anyja volt. Még akkor is, ha a mezőre mentek, az anya ilyenkor is magával vitte a gyermekét és állandóan kommunikált vele és megmondta, hogy mit szabad és mit nem szabad megtegyen. Nem volt meglepő, hogy a gyerek hamarabb elkezdett beszélni, mint járni.

MILYEN ELŐNYEI VANNAK ENNEK A MÓDSZERNEK?

A kis érzéki lények részt vesznek az élet minden tevékenységében (munka, pihenés, séta). Jobban megismerik a világot, szellemileg sokkal könnyebben növekedni tudnak.

Hát nem csodálatos, hogy a japán nők mai napig megőrizték ezt a hagyományt? Bármilyen tevékenységről is legyen szó, az anya ott tartja a gyereket a kezében, vagy a hátán.

Tipikusan minden japán anya otthon marad, míg gyermeke eléri a 3 éves kort. Szégyennek számít, ha az anya nem képes időt szakítani a gyermekre és túl hamar óvodába, vagy a nagyszülőre bízza a gyermekét.

Az óvodákban is a gyermeket megtanítják emberségre tanítják őket. Különösen odafigyelnek, hogy a gyerek érzelemvilága jó irányba fejlődjön. Például nem engedik, hogy a gyerek a játékot ok nélkül a földhöz vágja és arra is megtanítják, hogyan bánjanak az idősekkel, állatokkal és növényekkel.

Ne higgyétek, hogy az oktatás csak a nők feladata. Az apák is kiveszik a részüket ebben a feladatban.

A JAPÁN NEVELÉS JELLEMZŐI:

Ahogy már említettük, a japán gyermekek szülői figyelmet kapnak – sok ölelést kapnak, beszélgetnek hozzá, sétálnak stb. Ezen túlmenően az anyák és az apák soha:

– nem kiabálnak a gyermekre

– nem tesznek negatív megjegyzéseket

– nem alkalmaznak fizikai büntetéseket

A japánok megtanítják gyermekeiket:
– udvariasan viselkedni

– egymás iránt figyelmesnek lenni

– ne zavarjanak meg senkit a viselkedésükkel

MIT TESZNEK A JAPÁNOK? AMIKOR A GYEREK ROSSZUL VISELKEDIK?

Nyilvánvaló, hogy minden szülőt érdekel, hogy mit tehet, amikor a gyerek rosszul viselkedik? A japánok nem kiabálnak rá a gyerekre, nem büntetik meg őket. Akkor tehát mivel ösztönzik a gyerekeket, hogy jók legyenek? A válasz egyszerű – a nemtetszésüket a tekintetükkel és a hangszínükkel fejezik ki.

A japán gyerekek azonnal felismerik, amikor megbántották szüleiket. Ilyenkor bűntudatot éreznek és igyekeznek jóvá tenni a hibájukat.

Mint láthatjuk, a japán gyerekeket szeretettel és gondoskodással nevelik, amelyből minden szülő tanulhat. Már születésüktől megtanítják őket a társadalmi élet legfontosabb elveire. Természetesen ez a nevelési módszer nagyon szokatlan a többi ország lakóinak. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy ez a módszer nagyon hatékon és hozzájárul ahhoz, hogy a gyerekek művelt felnőttekké váljanak, akik tiszteletben tartják a törvényt és akik igazán kommunikálni tudnak egymással.


Nagyapáink módszere
amivel eltűnik
a hasi zsír! Íme:
Ebből 1 kanál étkezés
előtt = A KÖTÉNY HAS
eltűnik 2 hét alatt !
Otthoni módszer a
bütyök eltüntetésére!
Így tüntesd el 4-6 hét alatt!