Header Ads

Gyerekmesék, amik cenzúrázva lettek! Ezért!!!


Cenzúrázzák a régi meséket,miközben ömlik a gyerek fejébe a szenny, úton-útfélen!

A klasszikus mesék nem olvashatók fel a gyerekeknek, megindulni látszik a mese-cenzúra, egyszerűen hihetetlen. Régen nem volt internet, televíziót is alig néztünk, könyveket, mesekönyveket olvastunk, mégsem lett semmi bajunk és akkor, amikor nem volt semmi más, nem kellett cenzúrázni semmit, most, amikor a gyerekek fejébe ömlik a szenny úton-útfélen, akkor az az ötlet, hogy a meséket cenzúrázni kell.Nem értem az egészet!A Piroska és a farkas című mese körül már megoszlanak a nézetek, vannak olyanok, akik azt állítják, hogy ez nem egy tanulságos mese, hanem egy rémtörténet, ami kifejezetten veszélyt jelent a gyerekekre.
 Már van olyan óvoda, ahol a régi klasszikus meséket átdolgozzák, és úgy adják elő a gyerekeknek. A szerintük ijesztő elemeket kihagyják, azokat a kifejezéseket is kerülik, mint például a megette vagy a bekapta, a nagymama pedig nem kerül a farkas hasába….A régi Piroska és a farkas teljesen eltűnt, most megjelent a finomított verzió, ami teljesen más, mint az eredeti. Nézzük, mit cenzúráznak még és miért.
 A cenzúrását azzal indokolják, hogy a szerintük agresszív jelenetek nem valók a kis gyermekeknek, az életkoruk nem megfelelő hozzá. Az óvodákban törekednek arra, hogy kitiltsák azokat a dolgokat, amik durvaságot, agresszivitást sugallnak és félelemkeltők. Erre a döntésre biztatják a szülőket is, a különböző fórumokon pedig tanácsokkal látják el a szülőket, hogy milyen filmek, mesék valók a gyerekeknek.


 Sok óvodában azonban nem értenek egyet a cenzúrázással, ők ugyanolyan formában adják elő a műveket, ahogyan az meg van írva, még pedig azért, mert szerintük az ijesztőnek tűnő részletek a végére teljesen feloldódnak és a feszültség egy katarzis élménybe csap át. Abban igazat adnak ők is, hogy a gyerekek többsége valóságnak éli meg a mesék világát, de azért mindig felfogják azt, hogy a mese egy képzeletbeli világban történik, ahol mindig a jó győzedelmeskedik, a rossz pedig megbűnhődik tetteiért. Inkább azt tartják fontosnak, hogy a gyermekek időben meg tudják különböztetni a mesevilágot és a valóságot.Nagyapáink módszere
amivel eltűnik
a hasi zsír! Íme:
Ebből 1 kanál étkezés
előtt = A KÖTÉNY HAS
eltűnik 2 hét alatt !
Otthoni módszer a
bütyök eltüntetésére!
Így tüntesd el 4-6 hét alatt!